Het “Kantoor Vol Energie” magazine is uit ! Robert Sengers van het Team Vitale Kantoren is geïnterviewd voor dit magazine.

‘Verduurzamen van kantoren gaat een grote vlucht nemen’
Natuurlijk gaat het verduurzamen van kantoren veel te langzaam naar zijn zin. Voor Robert Sengers, gamechanger in het team Vitale Kantoren, kan het niet snel genoeg gaan. “Het moet uit je hart komen”, zegt de erkend pleitbezorger van De Nieuwe Norm. Tegelijkertijd ziet hij de oude kantorenbeleggers nog niet zo een, twee drie de omslag maken. “Het gaat een grote vlucht nemen maar mijn hoop is vooral gericht op de jonge generatie.”

Bijna aan het einde van het gesprek verzucht Robert Sengers: “Soms lijkt het of iedereen met duurzaam maken van kantoren bezig is, maar dan stap je uit je eigen wereld en is juist niemand er mee bezig.” Voor Sengers is het dagelijkse kost. Zijn leerschool had hij onder andere bij Tishman Speyer waarvoor hij drie jaar heeft gewerkt. “Die hebben als visie om altijd het beste kantoorgebouw te realiseren en dat is per definitie duurzaam.” Met Kernwaarde Groen draagt hij een duurzame visie op vastgoed uit. En Kernwaarde Groen participeert weer in het consortium Vitale Kantoren. “Daarbij richten we ons op het energiezuinig maken van bestaande gebouwen gekoppeld aan een hoog comfort voor de gebruiker.” Uiteindelijk moet dit leiden tot een beter werkklimaat, een hogere productiviteit voor de gebruikers en meer waarde voor een Eigenaar omdat er een hogere huur kan worden gevraagd.

Valuecase
Sengers heeft de Masterclass DE NIEUWE NORM van Kantoor vol Energie met daar in de valuecase gevolgd en was naar eigen zeggen direct om. “Het waarderen van vastgoed is niet makkelijk. De valuecase geeft handvaten en kan een businesscase onderbouwen.” Hij ziet wat dat betreft de belangstelling voor De Nieuwe Norm toenemen.

Meer is te lezen in het “Kantoor Vol Energie” magazine :

KvE Magazine

Uitnodiging:
Heeft u behoefte aan toekomstbestendige kantoren en / of een gezonde en energie-neutrale huisvesting?
Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs voor een kop koffie.

Robert Sengers | Vitale Kantoren

2018-01-11T09:22:47+00:00